Menu Close

SENDERISME – Coma de l’Orri – Naixement del Ter (Sortida 288)

SECCIÓ SENDERISME – SORTIDA 288

Dissabte 19 de juny de 2021

Coma de l’Orri – Naixement del Ter(Ripollès)

PUNT DE TROBADA: pàrquing 5 de Vallter al peu del telecadira a les 9 hores

Temps estimat des de Teià al Pàrquing 2 de Vallter: 2,15-2,30 hores

TRANSPORT: en cotxes particulars.

EXCURSIÓ: 

Llarga: 12,800 Km amb un desnivell positiu i negatiu de 912 m (circular)               

Curta: 6,900 amb un desnivell positiu i negatiu de 550 m (circular)

Llarga: Sortirem del Pk 5 de Vallter on hi ha el telecadira (2.000 m), baixarem al pàrquing de sota i allà surt un GR que baixa ,en principi paral·lel a la carretera, i desprès paral·lel al riu Ter. És una baixada tranquil·la encara que hi ha força aigua pel mig del camí que tindrem que anar esquivant. Baixarem fins la Jaça d’en Xandeta (1.640 m), allà travessarem el riu per una passarel·la i anirem plans una estona (Pla de l’Avetosa). Desprès començarem a pujar pel torrent de Coma de l’Orri. Farem un parell de km dins del bosc per un sender força trepitjat fins la Jaça del mig (1.950 m), desprès tot prat, amunt passarem per la Jaça de Dalt (2.300 m) fins arribar al coll de la Coma de l’Orri (2.498 m). Des de allà, i si fa bon temps tindrem unes vistes espectaculars (Gra de Fajol, Coll de la Marrana, Bastiments, Vall i Pic del Fresser, Tirapits i d’altres). Tot seguit baixarem una miqueta per evitar un pedregam i desprès arribarem al Coll de la Marrana, el punt més alt de la nostra sortida (2.531 m). Ara ens toca baixar fent unes ziga-zagues fins arribar al prat, més avall arribarem al Pla de la Calma i continuarem baixant fins arribar el Refugi Nou de Vallter. Més avall trobarem la carretera i per la dreta baixarem fins el pàrquing on tenim els cotxes. 

Curta: Sortirem igual que la llarga del Pk 5 de Vallter (2.000 m), pujarem per la dreta de la carretera per un GR fins la base de l’estació d’esquí (2.150 m). Allà pujarem entre pistes i camins fins al naixement del riu Ter (2.480 m), el punt més alt de la nostra sortida. Tot seguit baixarem a buscar les Quadres i el Refugi Vell de Vallter (ambdós en runes). Continuarem baixant fins arribar el Refugi Nou de Vallter. Un mica més avall trobarem la carretera i per la dreta baixarem fins el pàrquing on tenim els cotxes. 

Dinar: Cadascú s’ha d’espavilar pel seu compte. 

INSCRIPCIONS: Complimenteu el següent formulari: https://forms.gle/XDdqft9PYdHEgivb9

Data màxima d’inscripció: 14/6/2021 

REQUERIMENTS: Cal portar esmorzar, aigua, calçat de muntanya, gorra, roba adequada al temps i a la pluja.Per participar a l’excursió cal tenir la llicencia federativa de la FEEC vigent, anual o temporal del dia.

El senderista que participi en aquesta sortida declara que coneix els riscos generals de les activitats que esdesenvolupen en el medi natural, que ha estat informat dels tots els riscos específics d’aquesta activitatconcreta i que els accepta voluntàriament comprometent-se a col·laborar activament en el bonfuncionament de l’activitat. 

Per mesures Covid: Es conservaran les distàncies de seguretat mínima de 1,5 metres, cal portarmascareta en contactes propers

ORGANITZACIÓ:Us dies abans, es crearà un grup de WA amb els inscrits a l’excursió i poder organitzar-se el transport i altres detalls de la sortida.

DATA ACTIVITAT: Dissabte, 19 Juny, 2021 – 00:00 a 23:45

Descarregar en pdf