Menu Close

SENDERISME – Santuari Mare de Déu de Montgrony (Sortida 290)

Llarga: Desnivell acumulat de 800m i 14km.

Curta: Desnivell acumulat de 500m i 7km.

Lloc de trobada

A les 8h 30m al Santuari de Montgrony. La ruta des de Teià al Santuari, és per la C17 dins a Campdevànol, on s’agafa desviació a Gombren, i passat el poble a uns 2,5km trobareu a la dreta la desviació cap el Santuari.

Excursió Llarga

Sortirem per les escales a la capella de la Mare de Déu i l’església de Sant Pere de Montgrony i seguirem pel camí del Malpàs fins arribar al Refugi de les Planelles. Agafarem un camí senyalitzat que ens pujarà al Forat de Sant Ou. Tornarem al refugi de Planelles, per seguir la pista fins trobar una cruïlla on seguirem un camí amb senyals de pintura groga del camí que ens porta a les runes de la casa de Sant Ou, on seguirem per un camí que puja pel mig d’unes antigues feixes fins trobar la Cova de les Pubilles. Un cop visitada retornarem a la pista desfent el camí d’anada i continuarem per la pista fins el Coll Roig i més endavant les runes de l’antic Monestir de Monegals i el Pla de Monegals. Per una pista forestal anirem a trobar el GR3 (pintura vermella i blanca) que seguirem per arribar al Coll de la Pardinella on trobem el seu Dolmen. Seguirem el GR fins trobar una cruïlla que ens assenyala la font de la Mare de Déu i retornarem a la cruïlla per continuar pel GR, que ens portarà a sota del Cingle de Montgrony i per una pista arribarem al nostre punt de sortida.

Excursió Curta

La primera part fins la Cova de les Pubilles és igual. Des d’aquí tornarem per pista fins el Santuari.

Dinar

Al Santuari es pot dinar (menú de 21€), però caldrà reservar lloc en els propers 8 dies. Si ens ho comuniqueu, amb aquesta antelació farem la reserva, però el pagament el farà cada persona o parella en el mateix restaurant.

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua, calçat (trekking) i roba adequada al temps i la pluja. Per participar a la excursió cal tenir la llicència vigent de la FEEC, si no caldrà treure una de temporal.

Per inscripcions enviar email a: cetsenderisme@gmail.com indicant nom i cognoms, si es disposa de llicència FEEC vigent o si teniu intenció de treure una de temporal.

Data màxima d’inscripció 30-08-2021

El senderista que participi en aquesta sortida declara que coneix els riscos generals de les activitats que es desenvolupen en el medi natural, que ha estat informat de tots els riscos específics d’aquesta activitat concreta i que els accepta voluntàriament comprometent-se a col·laborar activament en el bon funcionament de l’activitat.

Deixa un comentari