Menu Close

SENDERISME – Els castanyers monumentals de Viladrau des de la Solana (Sortida 292)

Dissabte 20 de novembre 2021

Els castanyers monumentals de Viladrau des de la Solana. Sortida circular de dificultat tècnica moderada. S’ha previst una segona ruta curta de 9km. Fins el Castanyer de les 9 branques anirem el 2 grups junts, allà en separem la curta anirà cap a Viladrau i al punt de sortida.

Transport: en autocar (a dins tothom amb mascareta)

Hora i lloc de la sortida: a les 7h del matí a la rotonda del final de la Riera a l’entrada de Teià, al costat de l’aparcament de sota la biblioteca (junt la plaça 1 d’octubre).

Distància: 13,3 Km. Desnivell positiu: 490 metres

Descripció:

La impressionant castanyeda de Merli dins el torrent de l’Erola és l’objectiu de aquesta sortida, la sortida ens permet visitar alguns dels castanyers monumentals existents al voltant de la vila de Viladrau, el castanyer de les Nou Branques i les castanyedes de Can Bosc i Can Gat.

RECORREGUT

Comencem a caminar travessant l’antiga carretera Viladrau-Vic seguint per una pista fins el pont del Molí de Baix, el salt d’aigua de la petita presa del Molí Vell.

Caminem fins els jardins de Mas Noguer on hi ha plantats des de 1898 arbres monumentals com un avet blau, un avet grec, una sequoia roja i l’anomenada “Sequoia del Noguer”, catalogada al registre d’Arbres Monumentals Catalunya.

Passem al costat dels jardins i tot arribem fins el Castanyer de les Nou Branques. Amb gairebé 24 metres d’alçada i un perímetre de sis metres i mig, és un dels arbres més emblemàtics del Montseny per la seva edat (aproximadament 700 anys) i la seva forma de canelobre.

Tornem al camí que dúiem i baixem pel corriol i entrem així dins una fageda on es troba la castanyeda de Merli o del Torrent de l’Erola. Aquesta Castanyeda, és un dels boscos de castanyers més espectaculars de Viladrau, amb castanyers que poden tindre més de 500 anys.

A l’altra costat de riera i a banda i banda de camí es troben els castanyers monumentals de Can Bosc. Seguim traça, passant al costat de un altre castanyer monumental enclavat a ran de camí i tot seguit una cruïlla amb un pal informatiu del sender Meridià Verd i fins a Viladrau, tancant el cercle.

Informació de la ruta: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/els-castanyers-monumentals-de-viladrau-des-de-la-solana- 45293862#direcctions

DUES OPCIONS PER DINAR:

  • En restaurant a Viladrau: El Molí de la Barita https://www.elmolidelabarita.cat/ Properament us enviarem un formulari per enregistrar el tipus de dinar i el menú a escollir.
  • De pícnic, portat per cadascú.

INSCRIPCIONS: envieu email a cetsenderisme@gmail.com. Indicant nom i cognom, si es disposa de llicencia FEEC vigent.

Data màxima d’inscripció 14-11-2021

Places limitades (per ordre de sol·licitud)

Uns dies abans es crearà un grup de WApp per millorar l’organització

PREUS: Autocar i restaurant: 35 euros. Autocar: 12 euros

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua, calçat (trekking) i roba adequada al temps i la pluja. Per participar a l’excursió, cal tenir la llicencia vigent de la FEEC sinó s’haurà de treure una temporal.

El senderista que participi en aquesta sortida declara que coneix els riscos generals de les activitatsque es desenvolupen en el medi natural, que ha estat informat dels tots els riscos específics d’aquesta activitat concreta i que els accepta voluntàriament comprometent-se a col·laborar activament en el bon funcionament de l’activitat.