Menu Close

SENDERISME – Sant Aniol de Finestres – Volcà de Llacunanegre (Sortida 293)

Dissabte 18 de desembre 2021

Sortida autocar a Teià: en lloc habitual, parada del bus a l’entrada de Teià. Hora 07:00

Desplaçament: Autocar – mascareta obligatòria i passaport COVID

Variant Curta 7,5 km, desnivell 250 m.

Sortirem de Sant Esteve de Llémena a visitar la Roca del Barret-El Siubès (casa pairal molt destacable)-Sant Cebrià (en runes)-Mare de Déu de Bell-lloc (en runes)-Font del Ral. Es tracta d’una sortida que hem procurat estigui a l’abast de qualsevol que vulgui fer-la. Destaca la austera bellesa hivernal de la Riera de Llémena, El Mas Siubés i uns grafitis curiosos que algú va pintar a les ermites en runes.

Variant Llarga 16 km, desnivell 700 m.

Recorregut exigent però de bon fer si es tenen ganes de caminar. No té dificultat excepte la baixada al pont del Diable (on caldrà des-grimpar i grimpar sense que sigui molt difícil). En la primera part del recorregut “crestejarem” des del Volcà de Llacunagra fins a Les tres Creus i si no hi ha boira tindrem bones vistes cap al Puigsacalm, Collsacabra i El Far. Aquesta sortida, per lo llarga, caldrà fer-la a bon ritme sense aturades perllongades; qui vulgui anar més tranquil es recomana que s’aboni a la curta.

Sortirem de Sant Aniol cap a la Riera de Llémena i en pocs minuts trobem el Roc de La Melca (espectacular), seguint el camí passem per la Cova dels Trabucaires (una gran balma), Font dels Socals (cascada), Pont del Diable (formació de grans roques caigudes a la Riera), Sant Joan de les Medes, Volcà de Llacunagra, el cràter del qual rodejarem, Dolmen del Puig del Moro (decebedor), Les Tres Creus, el Mirador del Migdia (molt bones vistes cap el Nord de La Garrotxa) i “la Finestrica” (roques que fan un efecte òptic curiós). Pels curiosos botànics trobarem algun exemplars d’Orella d’Os (que sembla que sobreviu a l’hivern).

Dinar: Restaurant El Cabrit de Sant Esteve de Llémena. https://www.elcabritdesantesteve.com/

Preu de la Sortida 35 €: El CET subvenciona el preu de l’autocar. L’Import que es carregui als socis cobreix exclusivament el cost del menú. En conseqüència es cobrarà el mateix a qui vingui en autocar que a qui vagi pels seus mitjans.

REQUERIMENTS:

Cal portar esmorzar, aigua, calçat (trekking) i roba adequada al temps i la pluja.

Per participar a l’excursió, cal tenir la llicencia vigent de la FEEC si no s’haurà de treure una temporal.

INSCRIPCIONS: PLACES LIMITADES A 59 PERSONES (per ordre d’inscripció)

Per inscriure’s aquí: https://forms.gle/Ccc8eP9xCit8HFrp9

Data límit d’inscripció 12/12/21. No s’acceptaran inscripcions fora de data.

NOTES:

El senderista que participi en aquesta sortida declara que coneix els riscos generals de les activitats que es desenvolupen en el medi natural, que ha estat informat dels tots els riscos específics d’aquesta activitat concreta i que els accepta voluntàriament comprometent-se a col·laborar activament en el bon funcionament de l’activitat.