Menu Close

SENDERISME – Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac (Sortida 294)

Dissabte 22 de gener 2022

Sortida circular de recorregut i dificultat tècnica baixa.

Transport: Cotxes particulars.

Hora i lloc de la sortida: Degut a la proximitat del lloc de la sortida en trobem directament a Aparcament de l’Alzina del Sal·lari, 08278 Mura, Barcelona, a les 8.45 h, situació https://goo.gl/maps/Zw3FoeSuUQt55jrv9

Descripció general: Ens trobem al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac, entre les comarques del Vallès Oriental, del Vallès Occidental i del Bages. El Parc està situat entre la Depressió Central i la Depressió Prelitoral, entre el riu Llobregat, a l’oest, i el riu Ripoll, a l’est. Els municipis més propers són Matadepera i Mura. Ens movem en altituds entre els 500 i els 1.103 metres del cim més alt, La Mola.

SORTIDA LLARGA

Distància: 18.25 Km. Desnivell positiu: 745 metres ( cal confirmar )

Recorregut: Inici a aparcament de l’Alzina del Salari. Accés per carretera de Matadepera a Coll d’Estenalles. Aparcament molt espaiós. Font dels Traginers. Des de l’Alzina del Salari prenem corriol que es manté per zona boscosa i prop la riera fins arribar a la font. Indret bonic. Hospital de Sang. Font i Bauma de la Pola. Turó de Tres Creus. Castellsapera. Collet Estret. La Barata. Riera de les Arenes. Alzina del Salari. Final de ruta. En resum, ruta relativament fàcil (amb algun pas on cal anar amb compte) amb molts punts d’interès i vistes espectaculars en gran part del recorregut.

SORTIDA CURTA

Distància: 8.59 Km. Desnivell positiu: 536 metres

Recorregut: Inici a aparcament de l’Alzina del Salari. Accés per carretera de Matadepera a Coll d’Estenalles. Aparcament molt espaiós. Font dels Traginers. Des de l’Alzina del Salari prenem corriol que es manté per zona boscosa i prop la riera fins arribar a la font. Indret bonic. Hospital de Sang. Font i Bauma de la Pola. Turó de Tres Creus. Alzina del Salari. Final de ruta. En resum, ruta relativament fàcil (amb algun pas on cal anar amb compte) amb molts punts d’interès i vistes espectaculars en gran part del recorregut.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/alzina-del-salari-font-dels-traginers-hospital-de-sang-font-de-la-pola-alzina-del-salari-87836409#

Per dinar tenim tres opcions

  1. Restaurant al lloc
  2. De pícnic, cadascú es porta el menjar
  3. Altres (tornar a casa o anar a pel vostre compte)

Properament us enviarem un formulari per enregistrar el tipus de dinar i el menú a escollir.

Inscripcions: envieu email a: cetsenderisme@gmail.com indicant nom i cognom, si es disposa de llicència

FEEC 2022 i la preferència del tipus de dinar.

Data màxima d’inscripció 15-01-2022. Places limitades (per ordre de sol·licitud). Uns dies abans es crearà un grup de WhatsApp per millorar l’organització del grup.

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua, calçat (trekking) i roba adequada al temps i la pluja.

Per participar a l’excursió, cal tenir la llicencia vigent de la FEEC sinó s’haurà de treure una temporal. El senderista que participi en aquesta sortida declara que coneix els riscos generals de les activitatsque es desenvolupen en el medi natural, que ha estat informat dels tots els riscos específics d’aquesta activitat concreta i que els accepta voluntàriament comprometent-se a col·laborar activament en el bon funcionament de l’activitat.