Menu Close

Entrevista a Jordi Marmolejo (Club Excursionista Lleida) a la revista VERTEX de la FEEC

En Jordi Marmolejo, membre de la junta directiva del CEL (Club Excursionista de Lleida), escalador i alpinista ha estat entrevistat al número 298 de la revista Vertex. Entre altres coses interessants ha dit:

El boulder ha ajudat molt a dinamitzar el CEL, que, com la majoria de centres excursionistes, s’havia quedat una mica obsolet. Un centre excursionista per si mateix no atreu la gent jove, però la sala de boulder sí. És una forma que s’integrin al club a partir dels seus interessos. Realment no és fàcil que els joves s’acostin als centres perquè, en el seu dia, aquests no van saber adaptar-se als canvis de la societat. Els joves volen cites concretes. Una trobada, una cursa; i s’hi apunten tot d’una. Que s’identifiquin amb una cosa més romàntica, com encara s’entenen molts centres excursionistes, costa molt més. Però penso que hem de trobar la manera perquè s’acostin i ens diguin cap on volen anar, què volen que fem per a ells. Els interessa molt l’escalada esportiva (hi ha més adeptes que mai) i el trail running. S’haurien de renovar més els centres i facilitar-hi la integració dels joves. Això sí, tenint sempre en compte que un club ha de ser un reflex fidel de la societat, amb gent de totes les edats. Perquè, com et deia, la muntanya no n’entén, d’edats