Menu Close

SENDERISME – Travessa de Collformic a Coll de Bordoriol Pla de la Calma (Sortida 298)

14 de maig 2022

Llarga: Desnivell acumulat de 650 m i 13 Km.

Curta: Desnivell 350 m i 12 km

Lloc de trobada

Autocar en parada bus de l’entrada a Teià a les 7,00h, plaça 1 d’octubre de Teià.

Excursió Llarga Travessa Collformic a Coll de Bordoriol

Sortim de Collformic cap al Pla de la Barraca fent una mica de volta per les pistes que condueixen a Sant Segimon fins que ens desviem per anar al Turó d’en Bessa, amb la intenció que la pujada inicial sigui el més fàcil possible (arrancant en fred). De La Barraca directes al Matagalls (1.697) passant pel Turó Gros (1.541). Baixarem cap a Coll Pregon (1.532) travessant el Collet de l’Home Mort. D’ací estant ens dirigirem cap a Coll de Bordoriol pel camí de La Font dels Mosquits. A Coll de Bordoriol, esperarem (o ens estaran esperant) els companys de la ruta curta

Excursió Curta Pla de la Calma i Sant Cebrià de la Mora

Sortint de Collformic anirem pujant per còmoda pista fins arribar al Pla de l’Ase Mort on tindrem bones vistes dels Pirineus; ens desviem uns metres per anar a contemplar el panorama des de el Corral de la Cortada i seguim camí en direcció a Sant Cebrià de la Mora (ermita documentada ja l’any 1099, encara que l’actual es del segle XVIII i està inclosa a l’Inventari Arquitectònic de Catalunya). De l’ermita estant tenim unes visites magnifiques del Vallès i Cingles de Bertí. Iniciarem la tornada pel Pla de Cambrodon i el Pla del Llamp Dret. Com els noms indiquen el terreny es força amable de caminar i justifica el nom de “Pla de la Calma” que te la zona, Arribats a Collformic ens esperarà l’autocar per anar a buscar els companys de la ruta llarga a Coll de Bordoriol.

Preu de la sortida, autocar i dinar 38 euros

Dinar: Al restaurant El Molí de la Barita (mateix que novembre sortida els castanyers) https://www.elmolidelabarita.cat/ Encara no tenim el menú, quan tinguem us enviarem un formulari per que trieu.

En el formulari, com és habitual, trobareu dues opcions:

  1. Restaurant
  • Altres (pel vostre compte,…)

INSCRIPCIONS A: https://forms.gle/QbJMZPJsjEpmrAN48

Data màxima d’inscripció 09-05-2022. Per qualsevol canvi respecte al programa de la sortida i/o el formulari d’inscripció, envieu un email a cetsenderisme@gmail.com

Uns dies abans es crearà un grup de WhatsApp per millorar l’organització del grup.

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua, calçat (trekking) i roba adequada al temps i la pluja.

Per participar a l’excursió, cal tenir la llicencia vigent de la FEEC sinó s’haurà de treure una temporal.

El senderista que participi en aquesta sortida declara que coneix els riscos generals de les activitats que es desenvolupen en el medi natural, que ha estat informat dels tots els riscos específics d’aquesta activitat concreta i que els accepta voluntàriament comprometent-se a col·laborar activament en el bon funcionament de l’activitat.