Menu Close

SENDERISME – Mieres-Volta a la Roca del Migdia-Dama de la Garrotxa– Poblat ibèric-ruta dels carboners i El Freixe (Sortida 299)

18 de juny 2022

Llarga: 14,5 km – desnivell acumulat 700m

Curta: 9 km – Desnivell acumulat 355m

Lloc de trobada

Amb autocar a l’aparcament de l’entrada a Teià (rotonda entrada al poble) a les 7,00h

Ruta Llarga: Volta a la Roca del Migdia- Poblat Ibèric- Dama de La Garrotxa

El camí arrenca davant de l’Església de Sant Pere al mateix poble. Cal fer 2,5 km per pista asfaltada fins a la “Casica de l’Obrador” on a l’esquerra agafem un camí de muntanya en molt forta pujada que caldrà anar fent sense preses. Havent recorregut 1, 5 quilòmetres d’aquesta feixuga pujada el camí es suavitza i comencem a rodejar la Roca del Migdia (que no pugem) cap a la Font del Borroig (que no raja). Estem anant, durant força estona, per un bosc de faigs i roures que ens captivaran amb les varietats de verds del seu fullam a més de protegir-nos del sol. Arribats al Coll de La Palomera i Castell de Finestres (nosaltres no vam veure cap castell) comença la baixada. Per una ampla pista arribarem al Poblat Ibèric de La Palomera on està la Dama de La Garrotxa (obra moderna declarada Bé d’Interès Local). Si tenim temps visitarem (i si no, no) l’ermita de Santa María del Freixe (afegeix un quilòmetre a la ruta). Baixarem fent ziga-zagues per camí força inclinat i a voltes rocallós fins arribar a la pista que ens durà cap el Ferrer Montner i d’aquí en poca estona al poble de Mieres, on dinarem.

Ruta Curta: Ruta dels carboners i Santa María del Freixe

Es recuperació del camí de bast que es feia amb “matxos” per baixar el carbó vegetal produït a la Serra de Finestres. Surt del poble de Mieres cap al veïnat de Ruïtlles i seguidament cap a la font de Can Salavia (no sabem si raja). Segueix travessant diverses zones de pastura (filats i portes, deixar sempre tancat) i per pistes fins al Mas de Font Ricard. Segueix un camí que puja fent llaçades fins la pista que porta al Freixe on es visitarà l’ermita de Santa Maria del Freixe, seguidament ens dirigirem cap a Mieres pel “Camí de Les Marrades” que va fent llaçades i (el camí de bast esmentat). Important per les dos rutes: no hi ha aigua en el camí; preveure portar, com a mínim, un litre.

Preu de la sortida, autocar i dinar 38 euros

Autocar 15 euros

Dinar: Al restaurant Can Met. Atenció es petit i sols ens han concedit 25 places. Si som més ja buscarem una alternativa per que ningú es quedi sense restaurant. És un menú per grups que escollirem en el mateix restaurant. Teniu dues opcions:

  1. Restaurant
  2. Altres (pel vostre compte,…)

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua, calçat (trekking) i roba adequada al temps i la pluja. Per participar a l’excursió, cal tenir la llicencia vigent de la FEEC sinó s’haurà de treure una temporal.

INSCRIPCIONS A:: https://forms.gle/sx5HwMWJoeAkTXtu6

Sols es consideraran vàlides les inscripcions fetes a traves del formulari. Per qualsevol canvi respecte al

programa, envieu email a cetsenderisme@gmail.com

Data màxima d’inscripció 12/06/22

El senderista que participi en aquesta sortida declara que coneix els riscos generals de les activitatsque es desenvolupen en el medi natural, que ha estat informat dels tots els riscos específics d’aquesta activitat concreta i que els accepta voluntàriament comprometent-se a col·laborar activament en el bon funcionament de l’activitat.