Menu Close

SENDERISME – Muntanyes de Blanes a Lloret (Sortida 303)

19 de novembre 2022

Sortida amb dos nivells de dificultat de recorregut i viatge en autocar Lloc de trobada i hora de sortida

Autocar en parada bus de l’entrada a Teià a les 7:00h, plaça 1 d’octubre de Teià. La ruta des de Teià a Blanes (zona final passeig Marítim, costa port i la Llotja Vella)

Excursió Llarga

Llarga:  15.500 km .  Desnivell positiu 586 mts. Desnivell negatiu 221 mts.

Comencem a caminar al costat de la Llotja Vella de Blanes. Tot pujant unes escales ja veurem les primeres vistes del poble amb el port i la platja de Blanes amb la punta de Sa Palomera. Passarem per davant dels jardins de Marimurtra ( km 0.9 ) ( un dels jardins més bells de la riba Mediterrània amb 16 ha de superfície, va ser crear per un home apassionat per la natura. Carl Faust (Hadamar, Alemanya 1874-Blanes 1952, empresari establert a Catalunya, que va dedicar la seva il·lusió, el seu esforç i tot el seu patrimoni a la realització del seu somni, el Jardí Botànic Marimurtra ) abans d’iniciar el camí de pujada cap al Castell de Sant Joan ( km 2.02)(El castell va ser construït entre els segles XI i XIII com a espai defensiu davant les incursions dels pirates. Després de diverses intervencions per a la preservació del monument, actualment queden dempeus la torre de l’homenatge d’uns 15 metres d’alçada i part d’alguns panys de muralla). Seguirem en baixada cap a l’Ermita de Santa Bàrbara , declara Bé Cultural d’Interès Nacional ( km 2.5 )( L’ermita forma part d’un conjunt d’edificis que també inclouen una torre de vigilància costanera i la casa de l’ermità. Els diversos elements del conjunt van ser creats en diferents moments entre els segles XVI, XVIII i XX ). A partir d’aquest punt anirem en clara baixada, travessant carrers de la població fins arribar al camí de terra que ens portarà fins al km 6.5 aproximadament on es separem a ruta llarga de la ruta curta. ( la llarga gira a esquerres i la curta a dretes ). La ruta ens portarà per un camí de fàcil caminar fins al Turó de Sant Pere del Bosc ( 162 mts. ) ( km 8.79 ) i el turó del Vilar ( 273 mts. ) passant per el Santuari del Vilar ( km 10.2 ) (El santuari és un conjunt monumental format per l’ermita, la masia adossada i els patis exteriors.). A partir d’aquest punt , ja només quedar anar baixant fins arribar al Condado de Jaruco , ja a Lloret de Mar …. punt final de la sortida.

Excursió Curta

Curta:  10.300  km .  Desnivell positiu  348 mts.  Desnivell negatiu  146 mts.

Recorregut igual que la ruta llarga fins el km 6.5 on anirem a dretes enlloc de a esquerres com faran els de la ruta llarga .

Anirem resseguint la ruta BTT 4 de Lloret de Mar , per tant haurem d’anar en compta amb les bicicletes . El recorregut és de fàcil caminar i anirem rodejant la Muntanya de l’Àngel ( 78 mts ) ( km7.6 ), el Puig de Papallús ( 55 mts ) (km 8.4 )i el Turó d’en Sala ( 83 mts ) (km 9.5 ) …abans d’arribar al Condado de Jaruco ( una de les millors Urbanitzacions de Lloret de Mar amb nombroses “ Mansions” de grans dimensions ), ja a Lloret de Mar … punt final de la sortida ( arribem en sentit contrari de per on arriben el de la ruta llarga .

Preu de la sortida, autocar i dinar 38 euros.

Dinar: Al restaurant No cal triar prèviament el menú, es farà allà mateix quan arribem.

En el formulari, com és habitual, trobareu dues opcions:

  1. Restaurant Can Sabata . Camí de l’Àngel 24 Lloret de Mar
  2. Altres (pel vostre compte,…)

INSCRIPCIONS A: https://forms.gle/63rpwgJMEtf6Cn3a7

Data màxima d’inscripció 15-11-2022. Places limitades (per ordre de sol·licitud). Uns dies abans es crearà un grup de WhatsApp per millorar l’organització del grup.

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua, calçat (trekking) i roba adequada al temps i la pluja.

Per participar a l’excursió, cal tenir la llicencia vigent de la FEEC sinó s’haurà de treure una temporal.

El senderista que participi en aquesta sortida declara que coneix els riscos generals de les activitats que es desenvolupen en el medi natural, que ha estat informat dels tots els riscos específics d’aquesta activitat concreta i que els accepta voluntàriament comprometent-se a col·laborar activament en el bon funcionament de l’activitat.