Menu Close

SENDERISME – Volcans de la Garrotxa (Sortida 304)

17 de decembre 2022

Sortida amb un únic recorregut i viatge en autocar subvencionat pel CET per ser la sortida de Nadal. Sortida exclusiva per socis

Recorregut únic: 11,5 km – desnivell acumulat 550 m – (degut a ser un recorregut fàcil farem una ruta única)

Lloc de trobada i hora de sortida:

Amb autocar a l’aparcament de l’entrada a Teià (rotonda) a les 7:00h

Ruta única: Sant Martí Sacot-Santa Margarida i Croscat.

Caminada de mitja distancia (menys de 12 km i uns 550 de desnivell) amb la que visitem els tres elements més rellevants de la zona volcànica de Olot: La Fageda d’en Jordà, el volcà Santa Margarita i el volcà i grederes del Croscat, aquest últim va ser “esquerdat” per una industria extractora de gredes i això permet observar un tall longitudinal de l’interior del volcà.

Inici pàrquing del Centre de Informació Can Serra o Fageda d’en Jordà.

Punts d’interès:

  • Fageda d’en Jordà
    • Ermita de Sant Miquel Sacot
      • Volcà de Santa Margarida i ermita de Santa Margarida
        • Volcà i grederes del Croscat

Dificultat Técnica : Cap

El camí cap a Sant Martí Sacot presenta algun tram de xaragalls una mica feixucs i la pujada cap el Santa Margarita també es pot fer una mica pesada.

Curiositat: Les últimes erupcions d’aquests dos volcans s’estima que fou entre 13.000 i 11.000 anys fa. Així es considera que son “volcans adormits” però no extingits i de fet els experts consideren que tard o d’hora tornaran a l’activitat.

Alternativa pels que no vulguin caminar gaire: Passeig pels boscos de La Moixina

Pendent de concretar; es farà un recorregut curt al voltant de La Font Moixina.

Podeu veure a la web del restaurant: https://lamoixina.com/

Dinar

Restaurant Font Moixina. Al restaurant No cal triar prèviament el menú, es farà allà mateix quan arribem (adjunt teniu el menú). Encara que en el formulari, com és habitual, trobareu varies opcions.

Preu de la sortida, autocar i dinar 38 euros.

Per una millor organització en el formulari d’inscripció haureu de indicar si veniu o no en l’autocar i si veniu a l’excursió.

INSCRIPCIONS A: https://forms.gle/BSjmVVPZSfANvY3u8

Sols es consideraran vàlides les inscripcions fetes a traves del formulari. Formulari amb pagament.

Data màxima d’inscripció 11-12-2022. Places limitades (per ordre de sol·licitud). Uns dies abans es crearà un grup de WhatsApp per millorar l’organització del grup.

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua, calçat (trekking) i roba adequada al temps i la pluja.

Per participar en l’excursió, cal tenir la llicència vigent de la FEEC si no s’haurà de treure una temporal. Si no fas l’excussió no. El senderista que participi en aquesta sortida declara que coneix els riscos generals de les activitats que es desenvolupen en el medi natural, que ha estat informat dels riscos, específics d’aquesta activitat concreta i que els accepta voluntàriament comprometent-se a col·laborar activament en el bon funcionament de l’activitat.