Menu Close

SENDERISME – Castellcir-Castell de la Popa-Sauva Negra (Sortida 305)

Pels volts dels Cingles de Bertí

MAGNÍFICA excursió amb dos nivells de dificultat de recorregut i viatge en autocar Lloc de trobada i hora de sortida

Autocar en parada bus de l’entrada a Teià a les 7:00h, Plaça 1 d’Octubre.

Anirem des de Teià a Castellcir, a tocar de Castellterçol, al cor del Moianès i dins el declarat Espai Natural dels Cingles de Bertí. Tenim +/- 1 hora de viatge. Més informació adjunta.

EXCURSIÓ LLARGA (Ruta Wikiloc 121076634)

Distància: 14.02 km     Desnivell positiu 391 mts.      Desnivell negatiu 391 mts.     Altitud màxima    927 mts.

Sortirem del centre de Castellcir i baixarem còmodament fins la riera, on ja divisarem a uns centenars de metres el nostre primer objectiu: l’Ermita de Sant Andreu de Castellcir (Km 2), erigida a la primera meitat del Segle XI i amb cementiri propi. A continuació seguirem caminant en direcció Nord, alternant pistes i corriols, en tot moment amables malgrat la pujada i amb bones vistes dels serrats propers, fins arribar al Castell de Castellcir o De la Popa (Km 4.5), magnífic castell romànic emplaçat en una gran roca amb forma de vaixell (d’aquí el seu nom). Actualment no es pot visitar el seu interior per motius de seguretat, però l’exterior ja val la pena. Seguirem pujant una mica, fins al Coll de Sauva Negra (Km 6.7), punt a partir del qual es pot dir que fem mitja volta a la ruta i ja comencem a baixar, ara per una fageda espectacular, el Bosc de la Sauva Negra, molt més pròpia de paisatges de mitja muntanya que dels altiplans del Moianès. Passarem per la Font de la Sauva Negra (Km 7.1), racó molt bonic i bucòlic. Sortint de la fageda anirem alternant trams de pista i corriol, en tot moment envoltats de boscos d’alzina, pi roig i pinassa, creuant-nos amb masos de tant en tant i sempre amb bones vistes del castell i dels serrats. Ja de tornada al poble, poc abans d’arribar-hi, farem una petita incursió per a veure la balma i salt d’aigua del Torrent d’Esplugues (Km 12), per corriol sinuós i divertit que ens acabarà conduint al punt d’arribada a Castellcir (km 14).

EXCURSIÓ CURTA (Ruta Wikiloc 121116507)

Distància: 9.2 km . Desnivell positiu 316 mts. Desnivell negatiu 316 mts. Altitud màxima 860 mts Recorregut que visita igualment el Castell de Castellcir o De la Popa i que substitueix el tram des del castell a la Sauva Negra per la pujada inicial (suau) al Serrat del Colom (amb molt boines vistes si el dia acompanya) i la visita a la Casanova del Castell, interessants indrets plens d’història. El recorregut és en sentit horari, al contrari que la llarga, i la visita a l’Ermita de Sant Andreu de Castellcir, si anem bé de temps, es faria al final de la ruta.

Podeu veure la fitxa de la sortida AQUI

Preu de la sortida: autocar i dinar 38 euros. No socis 43 euros

Dinar:    Menú de cap de setmana, que permetrà triar entre 5 plats de primer i 5 de segon.

Inclou pa, begudes (aigua, vi i gasosa), postres (també a triar d’entre diverses opcions) i cafès. Hi ha solucions per a persones vegetarianes, veganes i/o amb intoleràncies. Els extres van a càrrec de cadascú.

En el formulari, com és habitual, trobareu dues opcions:

  1. Masia Hostal Castellterçol, Carretera de Barcelona, 1 Castellterçol. https://hostalcastelltersolrestaurant.wordpress.com/
  • Altres (pel vostre compte,…)

INSCRIPCIONS A: https://forms.gle/iX7aptmgKtar9r7r9. Sols es consideraran vàlides les inscripcions fetes a

traves del formulari. Formulari amb pagament. Data màxima d’inscripció: 15 de gener 2023

Places limitades (per ordre de sol·licitud). Per qualsevol pregunta o variació del programa envieu email a cetsenderisme@gmail.com. Uns dies abans es crearà un grup de WA per a millorar l’organització del grup.

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua, calçat (trekking) i roba adequada a la meteorologia del dia.

Per participar a l’excursió cal tenir la llicència vigent de la FEEC, si no se n’haurà de treure una temporal.

El senderista que participa en aquesta sortida declara que coneix els riscos generals de les activitats que es desenvolupen en el medi natural, que ha estat informat dels tots els riscos específics d’aquesta activitat concreta i que els accepta voluntàriament, comprometent-se a col·laborar de forma activa en el bon funcionament de l’activitat.