Menu Close

SENDERISME – Travessa Vidrà – Vallfogona del Ripollès (Sortida 306)

18 de Febrer 2023

Sortida amb dos nivells de dificultat de recorregut i viatge en autocar

Lloc de trobada i hora de sortida:

Autocar en parada bus de l’entrada a Teià a les 7:00h, plaça 1 d’octubre de Teià.

Excursió Llarga

Llarga:  13.700  km.  Desnivell positiu acumulat 690 mts.


Sortirem de Vidrà  seguint el camí de l’Abat Oliba (GR151) en direcció a Vallfogona del Ripollès. El camí puja de manera constant  i passarem per: “La Creu de l’Arç” – Les Portelles – Mas Palou Xic – Coll de Cristòfol – Coll de l’Home Mort – Puig de l’Obiol (1543 m) – Plana de Vidala – Coll de l’Amorriador – Pla de la Bronza i Coll de Milany  on arribem  a la  cota màxima. La visita a les restes del castell de Milany estarà condicionada a l’hora en que arribem al coll i que ens permeti arribar a Vallfogona en el temps previst. Tot i que ara pertanyen a dues comarques diferents, a l’edat Mitjana Vidrà i Vallfogona formaven part del domini dels senyors de Milany i  Conserven un entorn rural força harmoniós solcat per nombrosos camins, fagedes, masies, ponts medievals i torres de defensa. Un cop passada la serra, el camí baixa de directament a la població de Vallfogona del Ripollès, on ens recollirà l’autocar per portar-nos al restaurant on dinarem.

Excursió Curta

Curta:  9,25  km .  Desnivell positiu acumulat  384 mts.

Recorregut circular des de Vidrà, totalment independent de la Excursio llarga. Farem un recorregut que ens portarà al Salt del Moli, amb retorn a Vidrà per un cami diferent al de l’anada. Un cop finalitzada l’excursió, pujarem a l’autocar i anirem a recollir als de  “la llarga” per anar a dinar al restaurant

Preu de la sortida, autocar i dinar 38 euros. No socis 5€ afegits

Dinar: Al restaurant Solana de Ter.

En el formulari, trobareu el menú, del que cal escollir  primer plat, segon plat i postres. També trobareu l’opció “Altres (pel vostre comptes)”.

INSCRIPCIONS A: https://forms.gle/KtooxaJagNirS3ja7

Adjunt teniu un tutorial per fer el formulari d’inscripció amb pagament. En cas que no us funcionés envieu email a cetsenderisme@gmail.com i us fem el cobrament nosaltres.

Per qualsevol pregunta o canvi envieu email a cetsenderisme@gmail.com. Uns dies abans es crearà un grup de WhatsApp per millorar l’organització del grup.

Data màxima d’inscripció: 12 – febrer – 2023

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua, calçat (trekking) i roba adequada al temps i la pluja.

Per participar a  l’excursió, cal tenir la llicencia vigent de la FEEC sinó s’haurà de treure una temporal.

El senderista que participi en aquesta sortida declara que coneix els riscos generals de les activitats  que es desenvolupen en el medi natural, que ha estat informat dels tots els riscos específics d’aquesta activitat concreta i que els accepta voluntàriament comprometent-se a col·laborar activament en el bon funcionament de l’activitat.